19 Aralık 2013 Perşembe

Rahat Ve Salaş Bir Tarz : Grunge

1980'lerin ortalarında alternatif rock'ın bir alt türü olarak Amerkika'nın Washington eyaletindeki Seattle bölgesinde ortaya çıkan müzik akımı, kültür ve yaşam tarzıdır.1980'lerin sonu 1990'ların başında popüler olan bu müzik akımı, 1991 ve 1994 yılları arasında en yüksek popülariteye ulaşmıştır. Grunge giyim tarzı yırtık yamalı kotlar, oduncu gömlekleri ve sarkık kollu hırkalar olarak gösterilir. Düzgün ve uyumlu giyimin aksine pis ve dağınık giyim tercih edilir. Oduncu gömleği grunge giyiminin temel taşıdır bile denilenebilir. 
                                                                                                                                   günümüzde Taylor Momsen
90'lara dönecek olursak dinlemenizi tavsiye ettiğim şarkılar;
1-)Nirvana- sappy
                                                                 2-)Nirvana -smells like teen spirit
                                                                  3-)Pearl jam- Black
                                                                  4-)alice in chains - angry chair                             
Eski ya da yırtık bir pantolon,ekose gömlek, rahat bir tişört ,grunge botu denilen kalın botlar, büyük örgü hırkalar, sloganlı yada şekli bozulmuş,yırtılmış tişört, parka kamuflaj ceket, çizgili triko,yırtık çorap, ince ip yada deri bileklikler kısaca salaş..

1 yorum:

  1. Siyahın asaleti, kırmızının büyüsü… Daima umursamaz, asi ve çılgın… Kimimiz için bir müzik türünden çok daha fazlasıdır rock. Adeta bir yaşam felsefesidir. Salaş oduncu gömlekleri, çivili botlar, deri ceketler ve daha niceleri… https://www.tarz2.com/keep-calm-and-rock-on

    YanıtlaSil